Motherboard Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

Abit KN8-Sli problems

 
 
PeterB
Guest
Posts: n/a
 
      09-30-2006, 01:06 PM
Can anyone out there please help.

Just built a new machine, spec below. Computer crashes randomly, sometimes
the dreaded blue screen (Unknown Device Driver error), sometimes it just
freezes. It can aslo freeze during BIOS Setup.

All drivers are up to date.
On receipt the BIOS was version 14, I've updated it to version 19 using ABIT
Flashmenu.
I'm running Windows XP Home SP2.

The machine is not being overclocked.

Basic specification is:

Case:Antec P160
PSU: Hiper R580
M/board: Abit KN8-SLi (version 1?)
Processor: AMD Athlon 64 X2 3800
Memory: Kingston KVR400X64C3AK2/1G PC3200 400MHz (2 X 500MB)
Graphics Card: Asus EN6200TC TOP/TD/128/A
H/D: C: drive - WD2500KS SATA2 250GB
D: drive - Maxtor 6Y160 160GB

Memtest 86 V3.2 running for periods upto 16 hours reports no problems.

I have found that upping the memory voltage from 2.6 to 2.7 helps
considerably but I still get the odd crash/freeze. I'm worried about upping
it any more.

Removing one or other memory chips seems to make no difference.

Can anybody help.


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Wes Newell
Guest
Posts: n/a
 
      09-30-2006, 01:52 PM
On Sat, 30 Sep 2006 14:06:01 +0100, PeterB wrote:

> Just built a new machine, spec below. Computer crashes randomly, sometimes
> the dreaded blue screen (Unknown Device Driver error), sometimes it just
> freezes. It can aslo freeze during BIOS Setup.
>

Sounds like a power problem, although a 580W PSU should be plenty. Check
the +12v rail. reseat power connectors. may also have a driver problem,
but with it hanging in bios sure sounds like a PSU problem. Bios update?

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Zadok
Guest
Posts: n/a
 
      09-30-2006, 02:04 PM
On Sat, 30 Sep 2006 14:06:01 +0100, "PeterB" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Can anyone out there please help.
>
>Just built a new machine, spec below. Computer crashes randomly, sometimes
>the dreaded blue screen (Unknown Device Driver error), sometimes it just
>freezes. It can aslo freeze during BIOS Setup.
>


Have you checked the Event Viewer (system logs)?

-- Zadok
 
Reply With Quote
 
Kristi
Guest
Posts: n/a
 
      09-30-2006, 04:21 PM
On 9/30/2006 9:06:02 AM, "PeterB" wrote:
>Can anyone out there please help.
>
>Just built a new machine, spec below. Computer crashes randomly, sometimes
>the dreaded blue screen (Unknown Device Driver error), sometimes it just
>freezes. It can aslo freeze during BIOS Setup.
>
>All drivers are up to date.
>On receipt the BIOS was version 14, I've updated it to version 19 using ABIT
>Flashmenu.
>I'm running Windows XP Home SP2.
>
>The machine is not being overclocked.
>
>Basic specification is:
>
>Case:Antec P160
>PSU: Hiper R580
>M/board: Abit KN8-SLi (version 1?)
>Processor: AMD Athlon 64 X2 3800
>Memory: Kingston KVR400X64C3AK2/1G PC3200 400MHz (2 X 500MB)
>Graphics Card: Asus EN6200TC TOP/TD/128/A
>H/D: C: drive - WD2500KS SATA2 250GB
>D: drive - Maxtor 6Y160 160GB
>
>Memtest 86 V3.2 running for periods upto 16 hours reports no problems.
>
>I have found that upping the memory voltage from 2.6 to 2.7 helps
>considerably but I still get the odd crash/freeze. I'm worried about upping
>it any more.
>
>Removing one or other memory chips seems to make no difference.
>
>Can anybody help.
>
>


Try a different IDE cable on the IDE drive. Just a thought. Fixed mine.

--
Kristi
-----
ABIT KN8 Ultra(NForce4Ultra), Ath64 3500+, 2x512MB Geil, Leadtek PX6600GT TDH 128mb, Leadtek WinFast TV2000 XP Expert TV card.
Raxco PerfectDisk
XP Pro SP 2++++ and Win2000 SP4+
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
works memory ecc on an abit Abit NF7-S 2.0 cesar Abit 1 05-30-2004 01:51 AM
[Looking For] ABIT ST6/ST6-RAID or ABIT BX133-RAID 2nd handed andfunctioning clouds Abit 3 04-26-2004 03:48 PM
Abit KV8-MAX3 /w Athlon 64 3000+ vs. Abit IC7 MAX3 /w P4 2.8CG (800MHz) Just Taylor Abit 1 04-20-2004 06:01 PM
Abit-NVidia breakup = Abit NForce 2 boards hit a dead end? Wes Newell Abit 9 01-17-2004 05:35 PM
Abit XP / Abit XP PRO? Morten LundstrÝm Abit 0 12-26-2003 10:15 PM


All times are GMT. The time now is 03:24 AM.


Welcome!
Welcome to Motherboard Point
 

Advertisment