Motherboard Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

Temp readings on a7n8x dlx

 
 
Brendan
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 06:42 AM
Hey pplz

Just wondering where this mobo takes its cpu temps from?

Brendan C.


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Minotaur
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 07:34 AM
Brendan wrote:
> Hey pplz
>
> Just wondering where this mobo takes its cpu temps from?
>
> Brendan C.
>
>


It gets it from the CPU Socket, if your wondering how to get the Core
temp aswell, use Motherboard Monitor.

Minotaur
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Brendan
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 08:57 AM
Thx for that.

Brendan C.

"Minotaur" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:3fffaad7$0$25562$(E-Mail Removed) u...
> Brendan wrote:
> > Hey pplz
> >
> > Just wondering where this mobo takes its cpu temps from?
> >
> > Brendan C.
> >
> >

>
> It gets it from the CPU Socket, if your wondering how to get the Core
> temp aswell, use Motherboard Monitor.
>
> Minotaur



 
Reply With Quote
 
Brendan
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 10:04 AM
Tried it already, kinda ****ed my comp, so not gonna use it, plus, it didnt
display the core temp, just case and socket temp.

Brendan C.

"Brendan" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:btoepl$v7i$(E-Mail Removed)...
> Thx for that.
>
> Brendan C.
>
> "Minotaur" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:3fffaad7$0$25562$(E-Mail Removed) u...
> > Brendan wrote:
> > > Hey pplz
> > >
> > > Just wondering where this mobo takes its cpu temps from?
> > >
> > > Brendan C.
> > >
> > >

> >
> > It gets it from the CPU Socket, if your wondering how to get the Core
> > temp aswell, use Motherboard Monitor.
> >
> > Minotaur

>
>



 
Reply With Quote
 
Ed
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 10:17 AM
On Sat, 10 Jan 2004 20:04:14 +1000, "Brendan" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Tried it already, kinda ****ed my comp, so not gonna use it, plus, it didnt
>display the core temp, just case and socket temp.
>
>Brendan C.


From my experience with my A7N8X v2.00 (non-dlx), at full load the
socket is about 12C lower then the die temp, at idle about only about a
5C-6C difference. Asus Probe reads the socket temp, ya stupid I know!
Cheers,
Ed
--
Ed's Asus PC Probe add-on utility
http://tinyurl.com/239qo

 
Reply With Quote
 
Brendan
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 10:58 AM
Just tried it again, seems to be working properly now b4 it didnt find
any primary sensor, now it does. Cant get cpu diode temp. any sugestions?

Brendan C.


 
Reply With Quote
 
Ed
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 11:03 AM
On Sat, 10 Jan 2004 20:58:54 +1000, "Brendan" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Just tried it again, seems to be working properly now b4 it didnt find
>any primary sensor, now it does. Cant get cpu diode temp. any sugestions?
>
>Brendan C.
>

Asus 1..................Case/Mobo (Rev < 1.06)
Asus 1..................Socket (Rev 1.06 and up)
Asus 2..................Socket (Rev < 1.06)
Asus 2..................Case (Rev 1.06 and up)
W83L785TS-S Diode.......Diode (on most boards)
W83L785TS-S.............Diode (rarely used)
Asus 3..................Unused
Asus 4..................Optional(Self-Installed Sensor)

Fan Asus 1..............CPU Header
Fan Asus 2..............Chassis Header
Fan Asus 3..............Power Header

Voltage Configuration.......ASB100 Standard 2

Or just download the ini file for your board and copy it over to MBM5
folder and start MBM.
http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...%20Rev1.0x.rar
http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...X%20Rev2.0.rar

HTH,
Ed

 
Reply With Quote
 
Ed
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 11:04 AM
On Sat, 10 Jan 2004 20:58:54 +1000, "Brendan" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Just tried it again, seems to be working properly now b4 it didnt find
>any primary sensor, now it does. Cant get cpu diode temp. any sugestions?
>
>Brendan C.
>

Asus 1..................Case/Mobo (Rev < 1.06)
Asus 1..................Socket (Rev 1.06 and up)
Asus 2..................Socket (Rev < 1.06)
Asus 2..................Case (Rev 1.06 and up)
W83L785TS-S Diode.......Diode (on most boards)
W83L785TS-S.............Diode (rarely used)
Asus 3..................Unused
Asus 4..................Optional(Self-Installed Sensor)

Fan Asus 1..............CPU Header
Fan Asus 2..............Chassis Header
Fan Asus 3..............Power Header

Voltage Configuration.......ASB100 Standard 2

Or just download the ini file for your board and copy it over to MBM5
folder and start MBM.
http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...%20Rev1.0x.rar
http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...X%20Rev2.0.rar

HTH,
Ed

 
Reply With Quote
 
Brendan
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 11:18 AM
Thx for that. I got downloaded the rar, and used that. before using the new
ini files, the only sensors that were selectable for the temp were asus1-4,
custom and none.

Despite having a different dashboard, it now shows my diode as 51degC,
socket at 46degC and case as 27degC.

Brendan C.

"Ed" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> On Sat, 10 Jan 2004 20:58:54 +1000, "Brendan" <(E-Mail Removed)>
> wrote:
>
> >Just tried it again, seems to be working properly now b4 it didnt find
> >any primary sensor, now it does. Cant get cpu diode temp. any sugestions?
> >
> >Brendan C.
> >

> Asus 1..................Case/Mobo (Rev < 1.06)
> Asus 1..................Socket (Rev 1.06 and up)
> Asus 2..................Socket (Rev < 1.06)
> Asus 2..................Case (Rev 1.06 and up)
> W83L785TS-S Diode.......Diode (on most boards)
> W83L785TS-S.............Diode (rarely used)
> Asus 3..................Unused
> Asus 4..................Optional(Self-Installed Sensor)
>
> Fan Asus 1..............CPU Header
> Fan Asus 2..............Chassis Header
> Fan Asus 3..............Power Header
>
> Voltage Configuration.......ASB100 Standard 2
>
> Or just download the ini file for your board and copy it over to MBM5
> folder and start MBM.
>

http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...%20Rev1.0x.rar
>

http://members.cox.net/nerbil/A7N8X/...X%20Rev2.0.rar
>
> HTH,
> Ed
>



 
Reply With Quote
 
Ed
Guest
Posts: n/a
 
      01-10-2004, 12:22 PM

On Sat, 10 Jan 2004 21:18:39 +1000, "Brendan" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Thx for that. I got downloaded the rar, and used that. before using the new
>ini files, the only sensors that were selectable for the temp were asus1-4,
>custom and none.
>
>Despite having a different dashboard, it now shows my diode as 51degC,
>socket at 46degC and case as 27degC.
>
>Brendan C.


I had problems with MBM, sometimes it won't select the diode, can't read
my chassis fan, and it makes a lot of games freeze for a flash of a
second which gets really annoying after awhile so I just use Asus probe
now. ;p

Cheers,
Ed

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A7N8x DLX or A7N8X-E DLX Motherboard(s) needed Terry Asus 1 10-08-2006 10:58 PM
IC7-G CPU Temp Readings quit Gary Abit 12 02-18-2006 12:50 AM
4PDA2+ Erratic temp and voltage readings Dave H. Epox 7 04-03-2004 09:40 PM
IS-7 High PWM Temp Readings??? Bob Shock Abit 1 09-08-2003 04:49 PM
NF7 2.0 bios 17 - higher temp. readings melon Abit 4 07-17-2003 05:34 AM


All times are GMT. The time now is 02:47 PM.


Welcome!
Welcome to Motherboard Point
 

Advertisment