KV7 RAM problem

Discussion in 'Abit' started by Justin Baker, Sep 30, 2006.

  1. Justin Baker

    Justin Baker Guest

    Hi,

    I recently replaced the two 256Mb PC2100 DIMMs in my mother's KV7 based PC
    with one 1Gb PC3200 DIMM from Crucial. Since doing that, the PC freezes
    randomly - no blue screen, the mouse pointer just disappears and you have to
    turn it off or press the reset button - CTRL ALT DEL does nothing.

    Before I put the old RAM back in, does anyone have any suggestions for BIOS
    settings or other troubleshooting ideas that might stabilise the system?
    The BIOS has been flashed to the latest version already.

    Thanks,

    JB
     
    1. Advertising

  2. Wes Newell

    Wes Newell Guest

    On Sat, 30 Sep 2006 10:55:47 +0000, Justin Baker wrote:

    > Hi,
    >
    > I recently replaced the two 256Mb PC2100 DIMMs in my mother's KV7 based PC
    > with one 1Gb PC3200 DIMM from Crucial. Since doing that, the PC freezes
    > randomly - no blue screen, the mouse pointer just disappears and you have to
    > turn it off or press the reset button - CTRL ALT DEL does nothing.
    >
    > Before I put the old RAM back in, does anyone have any suggestions for BIOS
    > settings or other troubleshooting ideas that might stabilise the system?
    > The BIOS has been flashed to the latest version already.
    >

    Reset (clear) cmos and reboot into memtest and test the ram. Increase dimm
    voltage, lower cl. lower bus. many things you can do.

    --
    Want the ultimate in free OTA SD/HDTV Recorder? http://mythtv.org
    http://mysettopbox.tv/knoppmyth.html Usenet alt.video.ptv.mythtv
    My server http://wesnewell.no-ip.com/cpu.php
    HD Tivo S3 compared http://wesnewell.no-ip.com/mythtivo.htm
     
    1. Advertising

  3. Dylan C

    Dylan C Guest

    Justin Baker <justin.baker@ wrote:
    > Hi,
    >
    > I recently replaced the two 256Mb PC2100 DIMMs in my mother's KV7 based PC
    > with one 1Gb PC3200 DIMM from Crucial. Since doing that, the PC freezes
    > randomly - no blue screen, the mouse pointer just disappears and you have to
    > turn it off or press the reset button - CTRL ALT DEL does nothing.
    >
    > Before I put the old RAM back in, does anyone have any suggestions for BIOS
    > settings or other troubleshooting ideas that might stabilise the system?
    > The BIOS has been flashed to the latest version already.
    >
    > Thanks,
    >
    > JB
    >
    >

    I'm assuming that the CPU is still runnig at 133MHz. If this is the
    case, drop the memory bus to match it. Most errors should disappear
    then. Of course, it should run at full speed with no errors. Memtest
    should determine if the problem is with the memory or with some fault in
    wondows.

    -Dylan C
     
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Geoff
    Replies:
    0
    Views:
    252
    Geoff
    Nov 16, 2003
  2. Trac

    Problem with KV7 & CPU's

    Trac, Nov 30, 2003, in forum: Abit
    Replies:
    10
    Views:
    448
    Testy
    Dec 1, 2003
  3. ruprecht

    KV7 and GF4MX440 problem...

    ruprecht, Oct 29, 2004, in forum: Abit
    Replies:
    1
    Views:
    309
    Geoff
    Oct 29, 2004
  4. Tom Morris

    Strange KV7-V problem

    Tom Morris, Dec 18, 2004, in forum: Abit
    Replies:
    3
    Views:
    327
  5. DY
    Replies:
    0
    Views:
    283
Loading...

Share This Page