Lockups

Discussion in 'Epox' started by Michael Sovitzky, May 26, 2005.

  1. Here's my setup:

    Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    Thermeltake Silent Cooler
    Zalman 400W PS
    (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive

    Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start of
    intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz on the 6800 (I believe
    stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also locked up
    after about 5 minutes.

    What are the things I should try first to increase stability?

    Thanks!

    --
    Michael Sovitzky
    MCSE: W2K
    Michael Sovitzky, May 26, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. Michael Sovitzky

    DaveL Guest

    My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to try is
    lowering that to 170 of so. I guess you have an unlocked chip. Try 13 x
    170mhz.

    DaveL


    "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    > Here's my setup:
    >
    > Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    > Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    > Thermeltake Silent Cooler
    > Zalman 400W PS
    > (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    > GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    > WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >
    > Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start of
    > intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz on the 6800 (I believe
    > stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also locked up
    > after about 5 minutes.
    >
    > What are the things I should try first to increase stability?
    >
    > Thanks!
    >
    > --
    > Michael Sovitzky
    > MCSE: W2K
    >
    DaveL, May 26, 2005
    #2
    1. Advertising

  3. Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran 3dmark03,
    and got up to 7400 3dmarks being able to run the card at 415/1100 with no
    problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra quality @ 1280x1024.

    Very sweet! Thanks for all your help!

    Michael

    "DaveL" <> wrote in message
    news:...
    > My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to try
    > is lowering that to 170 of so. I guess you have an unlocked chip. Try 13
    > x 170mhz.
    >
    > DaveL
    >
    >
    > "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    > news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >> Here's my setup:
    >>
    >> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >> Thermeltake Silent Cooler
    >> Zalman 400W PS
    >> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >>
    >> Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start of
    >> intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz on the 6800 (I
    >> believe stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also
    >> locked up after about 5 minutes.
    >>
    >> What are the things I should try first to increase stability?
    >>
    >> Thanks!
    >>
    >> --
    >> Michael Sovitzky
    >> MCSE: W2K
    >>

    >
    Michael Sovitzky, May 27, 2005
    #3
  4. Michael Sovitzky

    DaveL Guest

    It's not the CPU. It's the motherboard.

    DaveL


    "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    > Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran 3dmark03,
    > and got up to 7400 3dmarks being able to run the card at 415/1100 with no
    > problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra quality @ 1280x1024.
    >
    > Very sweet! Thanks for all your help!
    >
    > Michael
    >
    > "DaveL" <> wrote in message
    > news:...
    >> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to try
    >> is lowering that to 170 of so. I guess you have an unlocked chip. Try
    >> 13 x 170mhz.
    >>
    >> DaveL
    >>
    >>
    >> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >> news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>> Here's my setup:
    >>>
    >>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>> Thermeltake Silent Cooler
    >>> Zalman 400W PS
    >>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >>>
    >>> Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start
    >>> of intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz on the 6800 (I
    >>> believe stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also
    >>> locked up after about 5 minutes.
    >>>
    >>> What are the things I should try first to increase stability?
    >>>
    >>> Thanks!
    >>>
    >>> --
    >>> Michael Sovitzky
    >>> MCSE: W2K
    >>>

    >>

    >
    >
    DaveL, May 27, 2005
    #4
  5. Michael Sovitzky

    John Smith Guest

    What version 8RDA do you have?
    Smiffy
    "Michael Sovitzky" <> wrote in message news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    > Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the card
    > at 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra quality @ 1280x1024.
    >
    > Very sweet! Thanks for all your help!
    >
    > Michael
    >
    > "DaveL" <> wrote in message news:...
    >> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to try is lowering that to 170 of so. I guess you have an
    >> unlocked chip. Try 13 x 170mhz.
    >>
    >> DaveL
    >>
    >>
    >> "Michael Sovitzky" <> wrote in message news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>> Here's my setup:
    >>>
    >>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>> Thermeltake Silent Cooler
    >>> Zalman 400W PS
    >>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >>>
    >>> Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start of intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz
    >>> on the 6800 (I believe stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also locked up after about 5 minutes.
    >>>
    >>> What are the things I should try first to increase stability?
    >>>
    >>> Thanks!
    >>>
    >>> --
    >>> Michael Sovitzky
    >>> MCSE: W2K
    >>>

    >>

    >
    >
    John Smith, May 27, 2005
    #5
  6. I 'believe' rev 2.0. Too lazy to open up the case right now.. :)

    Michael

    "John Smith" <> wrote in message
    news:d77grt$smk$-infra.bt.com...
    > What version 8RDA do you have?
    > Smiffy
    > "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    > news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    >> Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran
    >> 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the card at
    >> 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra quality @
    >> 1280x1024.
    >>
    >> Very sweet! Thanks for all your help!
    >>
    >> Michael
    >>
    >> "DaveL" <> wrote in message
    >> news:...
    >>> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to
    >>> try is lowering that to 170 of so. I guess you have an unlocked chip.
    >>> Try 13 x 170mhz.
    >>>
    >>> DaveL
    >>>
    >>>
    >>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>> news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>>> Here's my setup:
    >>>>
    >>>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>>> Thermeltake Silent Cooler
    >>>> Zalman 400W PS
    >>>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >>>>
    >>>> Just put in the eVGA and get lockups in Doom3 after 3 minutes of start
    >>>> of intro to game. Currently running at 400Mhz/1000Mhz on the 6800 (I
    >>>> believe stock is 350/1000). Should I lower that down? 3dmark03 also
    >>>> locked up after about 5 minutes.
    >>>>
    >>>> What are the things I should try first to increase stability?
    >>>>
    >>>> Thanks!
    >>>>
    >>>> --
    >>>> Michael Sovitzky
    >>>> MCSE: W2K
    >>>>
    >>>

    >>
    >>

    >
    >
    Michael Sovitzky, May 28, 2005
    #6
  7. Michael Sovitzky

    John Smith Guest

    Hi
    Well if rev 2 it should do 200Mhz fsb.
    try dumping multiplier down first and also run memtest
    as some of the 8RDas ive had we not to happy with some of Corsairs stuff
    Smiffy
    "Michael Sovitzky" <> wrote in message news:3yQle.2295$-kc.rr.com...
    >I 'believe' rev 2.0. Too lazy to open up the case right now.. :)
    >
    > Michael
    >
    > "John Smith" <> wrote in message news:d77grt$smk$-infra.bt.com...
    >> What version 8RDA do you have?
    >> Smiffy
    >> "Michael Sovitzky" <> wrote in message news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    >>> Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the
    >>> card at 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra quality @ 1280x1024.
    >>>
    >>> Very sweet! Thanks for all your help!
    >>>
    >>> Michael
    >>>
    >>> "DaveL" <> wrote in message news:...
    >>>> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to try is lowering that to 170 of so. I guess you have an
    >>>> unlocked chip. Try 13 x 170mhz.
    >>>>
    >>>> DaveL
    >>>>
    >>>>
    >>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>>>> Here's my setup:
    >>>>>
    >>>>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>>>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>>>> Thermeltake Silent Cooler
    >>>>> Zalman 400W PS
    >>>>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>>>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>>>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    John Smith, May 28, 2005
    #7
  8. As far as I know, my CPU is not unlocked. Changing the multiplier in the
    BIOS does nothing when I post...

    Odd...

    Michael

    "John Smith" <> wrote in message
    news:d79r8g$rvk$-infra.bt.com...
    > Hi
    > Well if rev 2 it should do 200Mhz fsb.
    > try dumping multiplier down first and also run memtest
    > as some of the 8RDas ive had we not to happy with some of Corsairs stuff
    > Smiffy
    > "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    > news:3yQle.2295$-kc.rr.com...
    >>I 'believe' rev 2.0. Too lazy to open up the case right now.. :)
    >>
    >> Michael
    >>
    >> "John Smith" <> wrote in message
    >> news:d77grt$smk$-infra.bt.com...
    >>> What version 8RDA do you have?
    >>> Smiffy
    >>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>> news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    >>>> Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran
    >>>> 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the
    >>>> card at 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra
    >>>> quality @ 1280x1024.
    >>>>
    >>>> Very sweet! Thanks for all your help!
    >>>>
    >>>> Michael
    >>>>
    >>>> "DaveL" <> wrote in message
    >>>> news:...
    >>>>> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to
    >>>>> try is lowering that to 170 of so. I guess you have an
    >>>>> unlocked chip. Try 13 x 170mhz.
    >>>>>
    >>>>> DaveL
    >>>>>
    >>>>>
    >>>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>>>> news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>>>>> Here's my setup:
    >>>>>>
    >>>>>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>>>>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>>>>> Thermeltake Silent Cooler
    >>>>>> Zalman 400W PS
    >>>>>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>>>>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>>>>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive

    >
    >
    >
    Michael Sovitzky, May 31, 2005
    #8
  9. Michael Sovitzky

    DaveL Guest

    If it's not unlocked then your cpu is probably not fully compatible with
    your motherboard. Correct me if I'm wrong but I believe a AXP 3200+ is a 11
    x 200 chip (2.2 ghz). If your 8rda+ cannot attain a stable 200 mhz fsb then
    you cannot run the cpu a it's full potential.

    DaveL


    "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    news:DZOme.4709$-kc.rr.com...
    > As far as I know, my CPU is not unlocked. Changing the multiplier in the
    > BIOS does nothing when I post...
    >
    > Odd...
    >
    > Michael
    >
    > "John Smith" <> wrote in message
    > news:d79r8g$rvk$-infra.bt.com...
    >> Hi
    >> Well if rev 2 it should do 200Mhz fsb.
    >> try dumping multiplier down first and also run memtest
    >> as some of the 8RDas ive had we not to happy with some of Corsairs stuff
    >> Smiffy
    >> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >> news:3yQle.2295$-kc.rr.com...
    >>>I 'believe' rev 2.0. Too lazy to open up the case right now.. :)
    >>>
    >>> Michael
    >>>
    >>> "John Smith" <> wrote in message
    >>> news:d77grt$smk$-infra.bt.com...
    >>>> What version 8RDA do you have?
    >>>> Smiffy
    >>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>>> news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    >>>>> Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran
    >>>>> 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the
    >>>>> card at 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra
    >>>>> quality @ 1280x1024.
    >>>>>
    >>>>> Very sweet! Thanks for all your help!
    >>>>>
    >>>>> Michael
    >>>>>
    >>>>> "DaveL" <> wrote in message
    >>>>> news:...
    >>>>>> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing to
    >>>>>> try is lowering that to 170 of so. I guess you have an
    >>>>>> unlocked chip. Try 13 x 170mhz.
    >>>>>>
    >>>>>> DaveL
    >>>>>>
    >>>>>>
    >>>>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>>>>> news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>>>>>> Here's my setup:
    >>>>>>>
    >>>>>>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>>>>>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>>>>>> Thermeltake Silent Cooler
    >>>>>>> Zalman 400W PS
    >>>>>>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>>>>>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>>>>>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive

    >>
    >>
    >>

    >
    >
    DaveL, May 31, 2005
    #9
  10. I believe I purchased a 2800+ XP chip. I'm running now at 12.5 * 175 (2187
    Mhz). It seems 12.5 is the only multiplier that works...

    Michael

    "DaveL" <> wrote in message
    news:...
    > If it's not unlocked then your cpu is probably not fully compatible with
    > your motherboard. Correct me if I'm wrong but I believe a AXP 3200+ is a
    > 11 x 200 chip (2.2 ghz). If your 8rda+ cannot attain a stable 200 mhz fsb
    > then you cannot run the cpu a it's full potential.
    >
    > DaveL
    >
    >
    > "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    > news:DZOme.4709$-kc.rr.com...
    >> As far as I know, my CPU is not unlocked. Changing the multiplier in the
    >> BIOS does nothing when I post...
    >>
    >> Odd...
    >>
    >> Michael
    >>
    >> "John Smith" <> wrote in message
    >> news:d79r8g$rvk$-infra.bt.com...
    >>> Hi
    >>> Well if rev 2 it should do 200Mhz fsb.
    >>> try dumping multiplier down first and also run memtest
    >>> as some of the 8RDas ive had we not to happy with some of Corsairs stuff
    >>> Smiffy
    >>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>> news:3yQle.2295$-kc.rr.com...
    >>>>I 'believe' rev 2.0. Too lazy to open up the case right now.. :)
    >>>>
    >>>> Michael
    >>>>
    >>>> "John Smith" <> wrote in message
    >>>> news:d77grt$smk$-infra.bt.com...
    >>>>> What version 8RDA do you have?
    >>>>> Smiffy
    >>>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>>>> news:ksvle.867$-kc.rr.com...
    >>>>>> Well, it was the CPU. I went from a 188 FSB to 175. I then ran
    >>>>>> 3dmark03, and got up to 7400 3dmarks being able to run the
    >>>>>> card at 415/1100 with no problems in 3dmark03 and Doom3 running ultra
    >>>>>> quality @ 1280x1024.
    >>>>>>
    >>>>>> Very sweet! Thanks for all your help!
    >>>>>>
    >>>>>> Michael
    >>>>>>
    >>>>>> "DaveL" <> wrote in message
    >>>>>> news:...
    >>>>>>> My two 8RDA+ boards won't run stable at that FSB. The first thing
    >>>>>>> to try is lowering that to 170 of so. I guess you have an
    >>>>>>> unlocked chip. Try 13 x 170mhz.
    >>>>>>>
    >>>>>>> DaveL
    >>>>>>>
    >>>>>>>
    >>>>>>> "Michael Sovitzky" <> wrote in message
    >>>>>>> news:KL8le.3230$-kc.rr.com...
    >>>>>>>> Here's my setup:
    >>>>>>>>
    >>>>>>>> Epox 8RDA+ w/ 7/29/04 BIOS
    >>>>>>>> Athlon XP 3200+ running at 12.5 x 189Mhz (2366)
    >>>>>>>> Thermeltake Silent Cooler
    >>>>>>>> Zalman 400W PS
    >>>>>>>> (3) Corsair CMX512-3200 (1.5 GB)
    >>>>>>>> GF 6800 GT (eVga) stock cooler
    >>>>>>>> WD 200 GB 7200rpm 8MB hard drive
    >>>
    >>>
    >>>

    >>
    >>

    >
    Michael Sovitzky, Jun 1, 2005
    #10
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Greg

    Random lockups on VP6

    Greg, Oct 19, 2003, in forum: Abit
    Replies:
    1
    Views:
    282
    Andrew Z Carpenter
    Oct 19, 2003
  2. Mike
    Replies:
    3
    Views:
    306
  3. DK
    Replies:
    1
    Views:
    260
    Avinesh Bangar
    Jun 23, 2004
  4. Hasj Pee

    NF7-S lockups - freezes

    Hasj Pee, Aug 9, 2004, in forum: Abit
    Replies:
    12
    Views:
    444
    Hasj Pee
    Aug 16, 2004
  5. MrW

    IS7-E2 and V2 lockups

    MrW, Nov 1, 2004, in forum: Abit
    Replies:
    3
    Views:
    406
Loading...

Share This Page