My Shuttle SB95P V2

Discussion in 'Shuttle' started by Tim, Feb 16, 2005.

  1. Tim

    Tim Guest

    Hello,

    I could not find much info on this model when I was shopping, I got
    one anyway, and here are the details of my system.

    SB95P V2 with 2.8GHz P4, single 1G RAM chip (room for another),
    Sapphire ATI X600XT video, DVD ROM, 60G ATA, 2 x WD Raptor 73G SATA in
    RAID 0 config (very fast and highly recommended).

    That all fit, only just, in the little XPC!

    My impression is that "investing" money in the high performace disks
    with a MB that supports RAID has really paid off. The slower CPU means
    slower top speed...but the fast disk means a faster slow speed. If
    that makes sense to you then you know where I'm comming from on
    this...consistant performance.

    I found the video card to be noisy, so I attached a Zalman VF700 Cu
    (after cutting some of the fins to make it fit) and that noise source
    is now addressed (18db according to the box it came in).

    Next noise source is the fan on the left front, part of the ICE
    cooling. When I stop this fan I notice a worth while reduction in
    noise...so I need to replace that...I hear a clicking noise so I think
    that the bearing is the primary cause of the noise.

    The power supply fan is next after that, I have a feeling that if I
    place sound deading material behind the XPC it will stop some noise
    reflection from the wall and perhaps this will be better than a new
    fan there.


    But its not all anti noise...the sound of the big 10K SATA RAID 0
    disks doing the hard work is magic!



    Lots of fun, well built, worth the effort.

    Tim.
     
    Tim, Feb 16, 2005
    #1
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Jone Tytlandsvik

    Re: Help - Shuttle SK41G S-video?

    Jone Tytlandsvik, Jun 22, 2003, in forum: Shuttle
    Replies:
    0
    Views:
    831
    Jone Tytlandsvik
    Jun 22, 2003
  2. dexter

    shuttle noise? not for me

    dexter, Jun 23, 2003, in forum: Shuttle
    Replies:
    1
    Views:
    1,088
    Scott C
    Jun 29, 2003
  3. cybersoga
    Replies:
    0
    Views:
    1,010
    cybersoga
    Jan 17, 2005
  4. paul

    SB95P does nothing

    paul, Mar 31, 2007, in forum: Shuttle
    Replies:
    4
    Views:
    1,192
    maverick_mw
    May 17, 2007
  5. SB95P V2 - Mobo issue?

    , Jan 25, 2008, in forum: Shuttle
    Replies:
    5
    Views:
    1,944
    Eric Parker
    Jan 29, 2008
Loading...

Share This Page