Thunder K8WE (S2895) SATA RAID Hell

Discussion in 'Tyan' started by Francesco Chu, Jul 29, 2005.

  1. Anyone got the NVRaid to work as a boot device at all? I have updated
    the bios, tried slipstreaming drivers and still end up with 2 drives
    when the machine boots up in Windoze 2003 after install. Then of course
    it corrupts and I have to start again. This has happened 8 times
    already and I am up for suggestions.

    At initial install screen, it sees only 1 drive (I slipstreamed the
    nvraid driver into a new install cd), everything is fine til it boots
    up for the first time after install, then it finds 2 generic
    volumes...and raid is no more... BTW, it's set as Raid 1.

    K8WE, 2xSeagate 7200.8 300GB
     
    Francesco Chu, Jul 29, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. Francesco Chu

    Henrik Tived Guest

    try and see the guys at www.k8we.com
    I use scsi so I can't advise you based on my own setup.
    Why are you wanting to make a dual 300GB drive setup as your boot disk ? I
    am sure you have a good reason, I just would like to know, thanks

    Henrik

    "Francesco Chu" <> wrote in message
    news:...
    > Anyone got the NVRaid to work as a boot device at all? I have updated
    > the bios, tried slipstreaming drivers and still end up with 2 drives
    > when the machine boots up in Windoze 2003 after install. Then of course
    > it corrupts and I have to start again. This has happened 8 times
    > already and I am up for suggestions.
    >
    > At initial install screen, it sees only 1 drive (I slipstreamed the
    > nvraid driver into a new install cd), everything is fine til it boots
    > up for the first time after install, then it finds 2 generic
    > volumes...and raid is no more... BTW, it's set as Raid 1.
    >
    > K8WE, 2xSeagate 7200.8 300GB
    >
     
    Henrik Tived, Jul 31, 2005
    #2
    1. Advertising

  3. Mirroring for redunduncy. Not my idea of fun, but I got it to work by
    slipstreaming the nv raid drivers for both sata and pata (yes, both)
    and then it works...bizzare. now I have to figure out network bridging.

    Henrik Tived wrote:
    > try and see the guys at www.k8we.com
    > I use scsi so I can't advise you based on my own setup.
    > Why are you wanting to make a dual 300GB drive setup as your boot disk ? I
    > am sure you have a good reason, I just would like to know, thanks
    >
    > Henrik
    >
    > "Francesco Chu" <> wrote in message
    > news:...
    > > Anyone got the NVRaid to work as a boot device at all? I have updated
    > > the bios, tried slipstreaming drivers and still end up with 2 drives
    > > when the machine boots up in Windoze 2003 after install. Then of course
    > > it corrupts and I have to start again. This has happened 8 times
    > > already and I am up for suggestions.
    > >
    > > At initial install screen, it sees only 1 drive (I slipstreamed the
    > > nvraid driver into a new install cd), everything is fine til it boots
    > > up for the first time after install, then it finds 2 generic
    > > volumes...and raid is no more... BTW, it's set as Raid 1.
    > >
    > > K8WE, 2xSeagate 7200.8 300GB
    > >
     
    Francesco Chu, Aug 2, 2005
    #3
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. OFD

    K8WE S2895...when?

    OFD, Mar 29, 2005, in forum: Tyan
    Replies:
    2
    Views:
    876
    Lynn Computer Products
    Apr 27, 2005
  2. Jim
    Replies:
    5
    Views:
    1,399
  3. J Young
    Replies:
    1
    Views:
    1,170
  4. Jim
    Replies:
    6
    Views:
    1,199
    Bob Gleitsmann
    Oct 26, 2007
  5. Jim
    Replies:
    0
    Views:
    1,284
Loading...

Share This Page