Motherboard Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

XP2600 only showing 1.24Hgz w/SN14G2

 
 
mike
Guest
Posts: n/a
 
      09-11-2003, 06:37 PM
I've just built up a system using a SN41G2 today, everything went
fine.......

One thing though, when I right click my computer my CPU is said to be
1.24Ghz? surely this is wrong for an Athlon XP2600? 333Mhz version?


 
Reply With Quote
 
 
 
 
EGK
Guest
Posts: n/a
 
      09-11-2003, 09:48 PM
On Thu, 11 Sep 2003 19:37:05 +0100, "mike" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>I've just built up a system using a SN41G2 today, everything went
>fine.......
>
>One thing though, when I right click my computer my CPU is said to be
>1.24Ghz? surely this is wrong for an Athlon XP2600? 333Mhz version?


most likely because you have the front side bus set too low for that cpu in
the bios. Press delete when the system boots to get in to the bios, go to
the Frequency/Voltage control or whatever it's called on your motherboard
settings and change the clock rate. It's probably defaulted to 100. That's
half the rate. increase it to half of 333mhz. 166.

My cpu is an XP2000+ and runs at 266 bus speed so I set my clock to 133.


----------------------------------------------------------------------------

"There would be a lot more civility in this world if people
didn't take that as an invitation to walk all over you"
- (Calvin and Hobbes)
 
Reply With Quote
 
 
 
 
mike
Guest
Posts: n/a
 
      09-12-2003, 12:07 AM
thank you!!


"EGK" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> On Thu, 11 Sep 2003 19:37:05 +0100, "mike" <(E-Mail Removed)>
> wrote:
>
> >I've just built up a system using a SN41G2 today, everything went
> >fine.......
> >
> >One thing though, when I right click my computer my CPU is said to be
> >1.24Ghz? surely this is wrong for an Athlon XP2600? 333Mhz version?

>
> most likely because you have the front side bus set too low for that cpu

in
> the bios. Press delete when the system boots to get in to the bios, go to
> the Frequency/Voltage control or whatever it's called on your motherboard
> settings and change the clock rate. It's probably defaulted to 100.

That's
> half the rate. increase it to half of 333mhz. 166.
>
> My cpu is an XP2000+ and runs at 266 bus speed so I set my clock to 133.
>
>
> --------------------------------------------------------------------------

--
>
> "There would be a lot more civility in this world if people
> didn't take that as an invitation to walk all over you"
> - (Calvin and Hobbes)



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are laptop screens only capable of showing 262144 colors? Mark Laptops 0 04-12-2004 03:55 PM
Q: KD7-RAID MB Boots OK With CPU Set As XP2600/266 But Not As XP2600/333. CPU Is XP2600/333. Any Suggestions??? Kim Archer Abit 2 10-05-2003 09:07 AM
Re: D875PBZ - DDR400 RAM showing as only DDR333 Adrian Intel 8 08-24-2003 09:01 PM
KT7A rev 1.0 & XP2600+ config? Donch Abit 7 08-12-2003 03:25 PM
Re: D875PBZ - DDR400 RAM showing as only DDR333 Nishka Intel 6 07-07-2003 08:18 PM


All times are GMT. The time now is 08:29 AM.


Welcome!
Welcome to Motherboard Point
 

Advertisment