A8N-E Boot from P-ATA if I also have SATA RAID installed

Discussion in 'Asus' started by neptuns@gmail.com, Mar 3, 2006.

  1. Guest

    I was running A8N-E with two "old" parallel ATA hard drives with
    Windows XP SP2 installed. Recently I bought new 2 SATA drives and
    wanted to configure them as additional RAID 0. Unfortunately system
    tries to boot from new RAID array not from old P-ATA and of course it
    fails and halts.

    Setup configuration utility does not offer to change boot device
    priority of hard drives. There is an option in RAID configuration
    utility (F10) to make array bootable but there is no option to make it
    unbootable. By default this option is set to unbootable but the next
    time I run this utility I see this option set to bootable.

    Is there a solution for my problem?
     
    , Mar 3, 2006
    #1
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Pelvis Popcan
    Replies:
    2
    Views:
    701
  2. Fraizer
    Replies:
    3
    Views:
    911
  3. ernie goldsmith
    Replies:
    2
    Views:
    303
    ernie goldsmith
    Dec 18, 2003
  4. John Q. Public
    Replies:
    6
    Views:
    540
    Ben Pope
    Jan 17, 2004
  5. Erik Harris
    Replies:
    2
    Views:
    312
    Erik Harris
    Feb 1, 2006
  6. Oliver Boswell
    Replies:
    1
    Views:
    476
    Leythos
    Oct 22, 2006
  7. Oliver Boswell
    Replies:
    5
    Views:
    7,829
  8. cistec
    Replies:
    0
    Views:
    673
    cistec
    Aug 14, 2016
Loading...