AK79D-400N system reset when playing games

Discussion in 'AOpen' started by cey, Oct 10, 2003.

  1. cey

    cey Guest

    AOpen AK79D-400N motherboard using nforce2 ultra chipset
    Athlon XP 2500+ Barton
    Corsair Value Ram 512 MB (2 x 256 MB) DDR 400
    AOpen FX5600 128 MB 8x
    AOpen 16x DVD
    WD 80 GB SE HD 8 MB cache
    Noname case with 400 watt Future Power PS
    W2k with SP1
    Latest video driver from nvidia 45.23
    latest audio from AOpen web site


    When playing Halo, Battlefield 1942 or Unreal 2 the system would reset
    itself, no BSOD, screen would go black and system would startup again.
    Sometimes it would do this after 15 min and sometimes it would do it
    after an hour. No alarms before reset.
    Using MBM temps and voltages seem normal.
    At idle cpu temp is about 35 C and at load around 50 C.
    2 80 mm fans pulling out in addition to 2 fans in PS.

    Thought it might be PS, switched to an Antec Smart Power 400 watt and
    no difference.
    Tried increasing voltage to cpu ,ram and AGP ,no change.
    Timing on ram is 2.5 3 3 7 (setup default)
    Latest updates for software installed.

    TIA

    Cary
     
    cey, Oct 10, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. cey

    Bob H Guest

    Are you getting power through at least a backup supply?
    Maybe your current is choppy.
     
    Bob H, Oct 11, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.