Compaq Armada M700 standby/resume problem

Discussion in 'Compaq' started by heytherejohn, May 24, 2006.

  1. heytherejohn

    heytherejohn Guest

    Hi there,

    My M700 has an intermittent problem resuming from standby (waking from
    s3 suspend to RAM) in Windows XP SP2.

    It will always suspend happily, and the little power light flashes on
    and off, but it will only wake up about 2/3 of the time. Very
    frustrating. I have tried:

    - Installing all the Compaq utilities, including the System
    Enhancements Disc which is supposed to solve an S3 wake problem:
    http://h18007.www1.hp.com/support/files/armada/us/download/16249.html
    - updating the BIOS to the newest version (03/15/2002)

    I have also checked the event log, and sometimes the failed wakeup
    seems to be associated with two error messages, which I have pasted at
    the bottom of this post.

    However, sometimes these error messages appear in normal operation,
    with no adverse affects, and sometimes a failed wake event will show no
    ACPI error.

    So, all in all, I'm flummoxed! Don't know whether it's a hardware
    thing, or a Windows thing, or how to find out. Any ideas?

    Thanks a lot,

    heytherejohn

    The errors:

    1.
    Event Type: Error
    Event Source: ACPI
    Event Category: None
    Event ID: 5
    Date: 24/05/2006
    Time: 21:58:40
    User: N/A
    Computer:
    Description:
    AMLI: ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address
    (0x70), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This
    could lead to system instability. Please contact your system vendor for
    technical assistance.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 00 00 00 00 04 00 52 00 ......R.
    0008: 00 00 00 00 05 00 05 c0 .......À
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

    2.
    Event Type: Error
    Event Source: ACPI
    Event Category: None
    Event ID: 4
    Date: 24/05/2006
    Time: 21:58:40
    User: N/A
    Computer:
    Description:
    AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address
    (0x71), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This
    could lead to system instability. Please contact your system vendor for
    technical assistance.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 00 00 00 00 04 00 52 00 ......R.
    0008: 00 00 00 00 04 00 05 c0 .......À
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
     
    heytherejohn, May 24, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. heytherejohn

    s2s2

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    s2s2, Dec 23, 2006
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.