CQ57-489wm no video at bootup!

Discussion in 'Compaq' started by pclaptop, Nov 28, 2016.

  1. pclaptop

    pclaptop

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    2
    I have a Compaq Presario, CQ57-489wm, laptop that won't power up. No video out what so ever. No Bios Post, nothing, and that's on the laptop screen or the VGA out port!
    I googled the problem and it seems to be common with this model Compaq, CQ57!
    One suggestion was to do a hard reset, remove battery, pull AC plug and hold down power button for 30 +secs.
    WOW, afterwards this laptop booted up fine, all of the associated lights lit. Asked for BIOS password and then on to Windows Login password and up and running access to everything, working as it should!
    I rebooted 3 times with just battery, just AC power and then both!
    Fourth time about 15 minutes later, and back to nothing! The hard reset(from above) would no longer work. I removed as many peripherals and swapped out ram modules into different slots and solo as well. NOTHING. Hmmmm.
    I put a marble onto the power button and placed battery onto it and let it sit over night with the power button depressed (as in hard reset above) . . . VOILA next morning booted up fine, asked for passwords working OK!
    JUST ONCE!
    Later in the day I tried again and was jiggling the AC power plug as it was starting/booting and again it booted up fine, JUST ONCE!

    Any suggestions? anyone familiar with this CQ57 series problem? Is it indeed the motherboard? If so why is it so intermittent, and why does the hard reset seem to work . . sometimes?

    Thanks Any/Everyone!
     
    pclaptop, Nov 28, 2016
    #1
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. fastback

    kt7a 1.3 xp2200 bootup issue

    fastback, Jul 7, 2003, in forum: Abit
    Replies:
    1
    Views:
    1,342
    Wes Newell
    Jul 7, 2003
  2. meogeo
    Replies:
    3
    Views:
    869
    0_Qed
    Aug 7, 2003
  3. Alfred E Neumann

    weirdness with bootup

    Alfred E Neumann, Jul 31, 2003, in forum: Abit
    Replies:
    6
    Views:
    470
    Enkidu
    Aug 2, 2003
  4. Andy
    Replies:
    9
    Views:
    450
  5. Darren J
    Replies:
    1
    Views:
    452
    Darren J
    Oct 12, 2005
  6. Mannr@uwaterloo.ca
    Replies:
    0
    Views:
    621
    Mannr@uwaterloo.ca
    Apr 16, 2004
  7. NeonBlue
    Replies:
    9
    Views:
    760
    paluser
    Aug 24, 2005
  8. Rainbowserpant
    Replies:
    0
    Views:
    500
    Rainbowserpant
    Oct 30, 2016
Loading...