L7S7A2 and AMD 2700+

Discussion in 'ECS' started by [email protected], May 23, 2004.

  1. I bought a L7S7A2 Motherboard and an AMD 2700+ XP
    http://www.ecsusa.com/products/l7s7a2.html. I updated the Bios to the latest
    rev from ECS's website.



    When the machine boots and starts to post, it only sees the CPU as an AMD
    2100+ XP

    The system bios are pretty much set to default settings. Has anyone else
    had similar issues, is there any thing I can change to have the motherboard
    see the CPU as a 2700+



    System configuration:

    GeForce FX440 128 Meg

    256 2700 DDR 333 Ram

    40 Gigs HDD

    2 CDRom Drives

    300W power supply

    On board sound, onboard LAN



    Thank you in advance



    Roland
     
    [email protected], May 23, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Knot@Work

    tonys Guest

    change the buss speed from 133 to 166
     
    tonys, May 23, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Or higher (195 or maybe more with a Cheepoman bios)
    --

    Julian Richards
    computer "at" richardsuk.f9.co.uk

    XP Home
    L7S7A2 motherboard
    Powercolor 9800 SE 8 pipelines 438/364 with Omega drivers
    1 GB RAM
    10 GB + 80 GB HDs
    CD+DVD/CDRW drives
     
    Julian Richards, May 23, 2004
    #3
  4. Knot@Work

    dhinchli Guest

    I purchased the exact same combo on Ebay and my BIOS is doing the same
    thing - AMD XP 2100+ at 1.73 GHz. In the advanced chipset features
    you can change the bus to 166 MHz. I did this and the boot screen
    has the processor identified correctly as AMD XP 2700+, but I never
    get past the Windows XP splash screen and a blue screen fatal error
    occurs. I read in another forum that the ECS mainboard is unstable
    at 166 and you should set it at 167. I tried this and got to the
    Windows log on screen and then the computer re-starts by itself and I
    get the blue screen on the re-boot. I have tried other bus settings,
    higher and lower, but the same fatal error. I am contacting ECS and
    will keep you posted. Maybe if we put our heads together we can
    figure it out. Good luck.

    Doug Hinchliffe

    ==============
    Posted through www.HowToFixComputers.com/bb - free access to hardware troubleshooting newsgroups.
     
    dhinchli, Jul 30, 2004
    #4
  5. Knot@Work

    TX_Dude Guest

    **** Post for FREE via your newsreader at post.usenet.com ****


    I bought one of these last week at Fry's for my kid.
    Left the multiplier setting at "by CPU" and then set
    the bus speed in the BIOS to 166. Works great.
    Did you install XP from scratch? Or are you
    replacing the motherboard/CPU in your current
    machine? You may need to do a "repair/install"
    if the hard drive was connected and XP was installed
    using another motherboard.


    troubleshooting newsgroups.



    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    *** Usenet.com - The #1 Usenet Newsgroup Service on The Planet! ***
    http://www.usenet.com
    Unlimited Download - 19 Seperate Servers - 90,000 groups - Uncensored
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
     
    TX_Dude, Jul 30, 2004
    #5
  6. Knot@Work

    dhinchli Guest

    I reformatted the hard drive and installed XP professional from
    scratch. Now the computer will not even go to the BIOS screen when
    turned with the XP 2700+. I had to install my old Duron 1 GHz
    processor in the board just to have a computer to use. I am thinking
    of updating the BIOS but I cannot find the BIOS upgrade for this
    board on the ECS site. They list L7S7A upgrade, but not L7S7A2.

    ==============
    Posted through www.HowToFixComputers.com/bb - free access to hardware troubleshooting newsgroups.
     
    dhinchli, Jul 31, 2004
    #6
  7. Knot@Work

    TX_Dude Guest

    **** Post for FREE via your newsreader at post.usenet.com ****


    Is your memory DDR333 (PC2700)?

    troubleshooting newsgroups.



    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    *** Usenet.com - The #1 Usenet Newsgroup Service on The Planet! ***
    http://www.usenet.com
    Unlimited Download - 19 Seperate Servers - 90,000 groups - Uncensored
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
     
    TX_Dude, Aug 4, 2004
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.