msi k7t266 pro 2 memory problem

Discussion in 'MSI' started by dr who, Jun 22, 2003.

  1. dr who

    dr who Guest

    have a msi k7t266 pro 2 mainboard with 1600mhz athlon processor.
    running win98se
    have a 256mb ddr pc2100 (266mhz) memory chip, recently tried adding another
    256mb 333mhz chip, which resulted in startup problems and windows failing to
    load,
    messages included ...
    problems with vtd, ntkern, initialising device ios, ndis, vcache, etc
    most times couldn't get as far as safe mode, even when could and used norton
    utillites to test memory , nortons reported memory problems,
    bios registers the ram and have tried changing sdram settings in the bios
    setup, with no luck,
    when using the 333mhz chip alone windows becomes unstable, back to using
    original pc2100 chip and it now registers 262mb in memory count at
    startup....
    anybody any ideas?
    is this a compatibility problem between the different speed chips?
    msi have yet to reply and list no bios updates, or mention of any problems
    mixing chips , on their website.
     
    dr who, Jun 22, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Mismatched pairs of memory modules do not work well or at all with this
    board.

    Try running with "Load BIOS Setup Defaults" in the "Advanced Chipset
    Features" in the BIOS Setup Menu. Your current memory timings appear to be
    too aggressive for the 333MHz memory stick but are just fine for the 266MHz
    stick.
     
    Homer J Simpson, Jun 23, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.