no detection of SATA HD

Discussion in 'Abit' started by yock1960@fuse.net, Sep 14, 2007.

  1. Guest

    I just purchased a Hitachi SATA II HD and am trying to install it on a
    VT7 MB (this is my 1st try at a SATA drive). The VT7 supports SATA I,
    but I was hoping I could get away with this drive. Unfortunately, the
    RAID BIOS won't detect the drive and I see no jumpers on this drive to
    put it into SATA I mode like I have read that can be done on other
    drives (WD). The drive was OEM, so I don't have any info on it and I
    didn't come up with anything from Hitachi's website either, so I don't
    know if the fact that there are no jumpers means that this drive 'auto-
    detects' or if there is a problem with my motherboard. Anyone have any
    experience with this motherboard and SATA? I have yet to check into
    BIOS revsions and whether I need to flash a new BIOS. Any suggestions
    otherwise?

    Thanks!
     
    , Sep 14, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. yock1960 wrote:
    |
    | I just purchased a Hitachi SATA II HD and am trying to install it
    | on a VT7 MB (this is my 1st try at a SATA drive). The VT7
    | supports SATA I, but I was hoping I could get away with this
    | drive. Unfortunately, the RAID BIOS won't detect the drive and
    | I see no jumpers on this drive to put it into SATA I mode like I
    | have read that can be done on other drives (WD). The drive
    | was OEM, so I don't have any info on it and I didn't come up
    | with anything from Hitachi's website either, so I don't know if
    | the fact that there are no jumpers means that this drive 'auto-
    | detects' or if there is a problem with my motherboard. Anyone
    | have any experience with this motherboard and SATA? I have
    | yet to check into BIOS revsions and whether I need to flash a
    | new BIOS. Any suggestions otherwise?
    |
    | Thanks!
    |

    Hitachi's Feature Tool from the following link (scroll down a bit) is used
    to change various features and settings on their drives, including setting
    the maximum SATA speed.

    This is a DOS-bootable tool.

    http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm

    I'm unsure if the program will detect your drive if your system cannot ..
    but worth a shot.

    Jef
     
    Bird JanitorĀ®, Sep 14, 2007
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. paul123

    new video card showing no color

    paul123, Sep 27, 2006, in forum: Motherboard General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    856
    paul123
    Sep 27, 2006
  2. paul123

    new video card showing no color (6800xt)

    paul123, Oct 3, 2006, in forum: Motherboard General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    435
    paul123
    Oct 3, 2006
  3. Sollych

    Gigabyte Motherboard - No Signal

    Sollych, Jun 5, 2007, in forum: Motherboard General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    1,063
    Sollych
    Jun 5, 2007
  4. deep_blue

    Intel DP35DP Motherboard, No Sound/Audio

    deep_blue, Jun 28, 2008, in forum: Motherboard General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    1,825
    deep_blue
    Jun 28, 2008
  5. freedom9ner

    No IO ports motherboard exists?

    freedom9ner, Aug 17, 2012, in forum: Motherboard General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    1,529
    freedom9ner
    Aug 17, 2012
  6. Rainbowserpant
    Replies:
    0
    Views:
    622
    Rainbowserpant
    Oct 30, 2016
  7. pclaptop

    CQ57-489wm no video at bootup!

    pclaptop, Nov 28, 2016, in forum: Compaq
    Replies:
    0
    Views:
    385
    pclaptop
    Nov 28, 2016
  8. SignTech
    Replies:
    0
    Views:
    233
    SignTech
    Feb 21, 2017
Loading...