1. This forum section is a read-only archive which contains old newsgroup posts. If you wish to post a query, please do so in one of our main forum sections (here). This way you will get a faster, better response from the members on Motherboard Point.

Old imaging card problems: IM1280/IM ASD/AT

Discussion in 'Matrox' started by JeffG, Nov 21, 2013.

  1. JeffG

    JeffG Guest

    Not sure this is the right place to ask this question, but I've tried talking to Matrox directly and although they are trying to be helpful, they don't support the cards in question any more.

    I have an old piece of industrial hardware that uses the IM1280 imaging card and the IM ASD/AT image capture card as part of the system. Due to various constraints, we have to run Windows for Workgroups 3.11 (don't laugh.) The cards have been failing; first symptom was "shredding" in the image (like a horizontal sync failure) and then just going black for a second or twoevery once in a while. Matrox told me to run diagnostics, which I did, and the system froze in the middle of running the diagnostics. After a powercycle, I get no video output. Period. There is a VGA card on the system,the output of which is passed through the IM1280. Now even if I bypass that and go direct to the monitor from the VGA card, I can't get video if theMatrox cards are plugged into the EISA bus. We have a backup set of Matrox cards which behave the same way, even though they were marginally functional before.

    Any ideas about what might have happened to the base system that is causingthis? It's been a long time since I've had to debug a WfW3.11 system....
     
    JeffG, Nov 21, 2013
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.