Possible issues with IRQ, maybe?

Discussion in 'Soyo' started by Mike, Aug 14, 2003.

  1. Mike

    Mike Guest

    I posted here awhile back, I was rebuilding my system into the
    following:

    Soyo Dragon Lite mobo
    P4 2.8GHz CPU
    512MB Kingston RAM
    40G Western Digital HDD
    Radeon 9700 Pro video card

    Unfortunately, I had to run Win98FE for awhile, and still am running
    it. I may upgrade to Win2003, but I'm still undecided.

    A few weeks after the upgrade, I've had some problems. For what
    appeared to be no reason, my US Robotics 56k modem started connecting
    VERY slowly every night after 11pm (my laptop connects fine, so it's
    not the phone line or the ISP). Then a few days ago, I noticed that
    some of my sound files aren't working anymore; for instance, one .wav
    file will work fine, but another just doesn't make any sound (no
    error, just no sound; same goes for .mpg and .avi files).

    The hard drive and sound card is the same as the old system, and I
    didn't have any problems with either before the upgrade. But I noticed
    that both modem and sound card are currently on IRQ 11 (as well as the
    Radeon 9700). I had changed the modem to a different IRQ with no
    effect, but I can't help but notice that the two new problems are on
    the same IRQ.

    I reinstalled the modem with no effect, but haven't done anything with
    the sound card; I didn't want to risk losing the few sounds that I
    still have.

    Is it just a coincidence that these two things are on the same IRQ? To
    be honest, I really have no idea what the IRQ is. Is this something
    that I can reinstall?

    Any other thoughts?

    TIA,

    Mike
     
    Mike, Aug 14, 2003
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.