Sata Drives not recognized

Discussion in 'Abit' started by RB1, Jan 31, 2014.

  1. RB1

    RB1

    Joined:
    Jan 31, 2014
    Messages:
    1
    Running ABIT IC7-G motherboard for about 6 years. Began having DVD/CDRom problems with plextor drive. Unable to see drive in windows MyComputer, drive not recognized by device manager, unable to add device.

    Replaced plextor with ASUS DVD/CDRom. Same problem. Connected both drives as Sata1 & 2. In BIOS, both plextor and ASUS are recognized (as as IDE device 3 and 4 masters). In windows...nothing.

    BIOS has been cleared w/Lithium battery remved. ON-CHIP IDE and On-CHIP PCI setting are configured coreectly to enable SATA1/2.

    Stumped...
     
    RB1, Jan 31, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. RB1

    KatjanoTheElder

    Joined:
    Feb 17, 2014
    Messages:
    2
    Location:
    Namibia, Okahandja
    Have you tried flashing the BIOS? It helps sometimes...
     
    KatjanoTheElder, Feb 18, 2014
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. TomG
    Replies:
    8
    Views:
    2,525
    Wayne Youngman
    Jul 20, 2003
  2. Snake Djip
    Replies:
    2
    Views:
    664
    snakedjip@yahoo.com
    Mar 29, 2005
  3. bobopi

    SATA not recognized by XP

    bobopi, Nov 3, 2005, in forum: Gigabyte
    Replies:
    3
    Views:
    427
    Richard Dower
    Nov 5, 2005
  4. KWA
    Replies:
    5
    Views:
    732
    Peter Felgate
    Aug 23, 2004
  5. RIAA
    Replies:
    4
    Views:
    1,311
  6. Paul
    Replies:
    0
    Views:
    609
  7. HiC
    Replies:
    3
    Views:
    2,443
  8. Edward

    external drives not recognized

    Edward, May 1, 2006, in forum: Tablet PC
    Replies:
    7
    Views:
    309
    Chris H.
    May 1, 2006
Loading...