tiger i7520SD (S5365) : no fan speed reading in BIOS

Discussion in 'Tyan' started by patpro ~ Patrick Proniewski, Nov 30, 2006.

  1. Hello,

    I've a problem with my new tiger i7520SD motherboard: the BIOS seems
    unable to detect my fans.
    I've plugged 2 Nexus 12cm ultraquiet fan on the motherboard fan jumpers
    (I've tried J16, J22, J5 and J18), but the BIOS fails detecting them.
    The speed is "N/A". I've deactivated the smartfan, but the nexus fans
    are still undetected.

    i've plugged an old crappy fan (small and noisy): this one is detected
    and the BIOS can read its speed.

    Any idea where the problem comes from ?

    And by the way, I'm also concerned by the temperature monitoring.
    Currently, CPU1 temp is "33 C / 603 F", CPU2 temp is "28 C / 594 F",
    System temp is "32 C / 89 F".
    There is clearly a problem with the Fahrenheit part.


    The BIOS is 1.01, the latest available.

    thanks,
    patpro

    --
    http://www.patpro.net/
     
    patpro ~ Patrick Proniewski, Nov 30, 2006
    #1
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. David
    Replies:
    0
    Views:
    412
    David
    Jan 26, 2004
  2. Lachoneus
    Replies:
    1
    Views:
    829
    silence4you
    May 4, 2005
  3. Replies:
    8
    Views:
    980
    Sudeep
    Jan 16, 2006
  4. Conor Turton

    Reading the GPU fan speed

    Conor Turton, Apr 2, 2005, in forum: Nvidia
    Replies:
    3
    Views:
    522
  5. Euh

    Fan speed reading ?

    Euh, May 22, 2004, in forum: AMD Overclocking
    Replies:
    2
    Views:
    302
    JohnnyXP
    May 28, 2004
  6. patpro ~ Patrick Proniewski

    Tiger i7520SD wont boot without ACPI

    patpro ~ Patrick Proniewski, Nov 12, 2007, in forum: Tyan
    Replies:
    0
    Views:
    1,147
    patpro ~ Patrick Proniewski
    Nov 12, 2007
  7. Rainbowserpant
    Replies:
    0
    Views:
    503
    Rainbowserpant
    Oct 30, 2016
  8. pclaptop

    CQ57-489wm no video at bootup!

    pclaptop, Nov 28, 2016, in forum: Compaq
    Replies:
    0
    Views:
    258
    pclaptop
    Nov 28, 2016
Loading...