Vista Slow Start Time - 6 min - XF desktop

Discussion in 'Gateway' started by Brian H, Mar 20, 2008.

  1. Brian H

    Brian H

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have a Gateway XF Desktop that originaly had XP and ran great. I installed Vista and now it takes about 6 min for Vista to start. The harddrive starts, the bios goes and if it was a hard shut down the "restart in safe mode" comes up right away. Then nothing hapens for 6 min- then the hard drive kicks back in and it starts up. Shutdowns take about 20 seconds. Sometimes the sleap mode does not re-wake and I need to hard boot. I instaled SP-1 and still no help.

    The hard drives are factory set to raid 0. All the drivers are up to date.....

    :confused: Any sugestions on trouble shooting would be great. Anyone else having this issue?
     
    Brian H, Mar 20, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Brian H

    Brian H

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Got it fixed. When the external hard drive is disconnected it starts right up.. now to fix that problem
     
    Brian H, Mar 22, 2008
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. spence_27408@yahoo.com
    Replies:
    2
    Views:
    803
    jakdedert
    May 11, 2005
  2. Narendra
    Replies:
    4
    Views:
    644
    Kolja
    Mar 3, 2005
  3. markm75
    Replies:
    1
    Views:
    654
    markm75
    Aug 26, 2007
  4. tom
    Replies:
    0
    Views:
    906
  5. Stef

    TC1100 - SP2 - SLOW SLOW SLOW!

    Stef, Sep 9, 2004, in forum: Tablet PC
    Replies:
    10
    Views:
    1,070
    Diederik
    Sep 13, 2004
  6. vasil.gligorov@gmail.com
    Replies:
    0
    Views:
    292
    vasil.gligorov@gmail.com
    Jun 20, 2006
  7. Uaebuntu

    X8ST3 Xeon 6 core support

    Uaebuntu, Dec 6, 2016, in forum: Supermicro
    Replies:
    0
    Views:
    226
    Uaebuntu
    Dec 6, 2016
Loading...