1. This forum section is a read-only archive which contains old newsgroup posts. If you wish to post a query, please do so in one of our main forum sections (here). This way you will get a faster, better response from the members on Motherboard Point.

W153 chip gen, undocumented settings

Discussion in 'Overclocking' started by NimbUs, Nov 14, 2003.

  1. NimbUs

    NimbUs Guest

    Hi ! I have played with undocumented settings on the IcWorks W153-F
    clock generator of my PC mobo. I get a 124 MHz main (CPU) clock
    frequency, which works fine for my hardware. What I am unable to
    determine, however, is what divisor for the PCI clock(s) is used with
    this setting, presumably /3 (hazardous), or /4 (would be OK). I got
    the spec sheet for a W153B once at the manufacturer's website, but as
    I said this settings (and a possible 133 MHz one that hangs my system)
    is undocumented...

    Someone with more knowledge of this chip got an answer ?

    Else, how would I most simply/cheaply measure the actual PCI bus
    frequency ? I do not have a PCI video card at my disposal BTW so no
    possibility to time the video buffer by software here.

    Any suggestion welcome
     
    NimbUs, Nov 14, 2003
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.