1 long beep when I start power on

Discussion in 'Asus' started by Botros543, Sep 6, 2012.

  1. Botros543

    Botros543

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Asus mb
    Intel P4 2.4 GHZ 512


    when I first power on I get 1 looooong beep and continue to beeep

    I tried putting the cpu out and in again the cpu is madly hot after powering on for 4 seconds extreme hot may be around 50C hot

    I tried replacing the RAM

    Power supply is good

    I replaced the video card as well

    when I took out the CPU and powered it on I got noo beeps at all just fans are running but when I put the cpu back in it beeeps 1 loong beeeep over and over



    what happened was I was replacing the thermal compound and cleaning the old off the old compound got inside the CPU inside that whole so i'm not sure if that cause anything...


    how can you tell if it's ur mb or ur cpu?

    thank you all for reading please help!


    MB-ASUS P4S533-Vl
    CPU- Intel P4 2.4 GHZ /512/533 SL6RZ 3308a442-0521

    SONY VAIO PCV-RZ22G Desktop PC

    there is a on board video but mainly I use Gforce Mx440
    Stock PSU fans and lights and cd roms every thing turns on
     
    Botros543, Sep 6, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. Botros543

    Botros543

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I forgot to mention that I also changed the thermal compound for the Northbridge heat sink ... now I kept trying it today and there is no 1 long beep any more does nothing I kept trying and trying and I feel the CPU gets hot .. kept trying and now I see something new after taking off the heat sinks . I noticed the lan network light comes on when I connect the PSU to electricity then when I try to turn the PC on it does nothing... I cut Disconect the electric power... then I connect it again this time I don't see the light to the network on any more.. this time I try to power the pc on .. the 1 long beep comes back again.
     
    Botros543, Sep 6, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. Botros543

    Botros543

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    youtube.com/user/chickenstars77/videos
     
    Botros543, Sep 6, 2012
    #3
  4. Botros543

    Botros543

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    youtube.com/watch?v=1KnbPkHLIdo&feature=plcp
     
    Botros543, Sep 6, 2012
    #4
  5. Botros543

    Botros543

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    youtube.com/watch?v=1KnbPkHLIdo&feature=plcp

    I recorded and explained what goes on PLEASE HELP!
     
    Botros543, Sep 6, 2012
    #5
  6. Botros543

    revotan

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    In that first video, it looks like you are powering on the system with no heatsink on the cpu, is this correct?
     
    revotan, Oct 23, 2012
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.